Rosanne Hertzberger spreker op TPI-conferentie

Microbiologe en publiciste Rosanne Hertzberger is donderdag 28 november een van de sprekers op de internationale TPI-conferentie in Utrecht. Tijdens de plenaire sessie ‘Exploring Impact’ zet Hertzberger op geheel eigen wijze het publiek aan het denken: ‘Hoe kan ik bijdragen aan een proefdiervrije samenleving?’

‘Exploring Impact’ begint om 15.30 uur. Tijdens deze sessie komen partijen aan het woord, die met hun beleid verantwoordelijkheid hebben genomen ten aanzien van tests op proefdieren. Sprekers zijn onder andere minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en een afgevaardigde van het Erasmus Medisch Centrum, dat speciaal budget reserveert voor proefdiervrije innovatie. Ook komt de Nederlandse Brandwonden Stichting naar het congres. Deze stichting financiert alleen nog proefdiervrije onderzoeken.

Achtergrond Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger (1984) is schrijver, columnist voor NRC en actief als onderzoeker. In haar publicaties en tv-optredens spreekt ze regelmatig over de rol van wetenschap, innovatie en techniek in het dagelijks leven.