Schrijf je in voor gratis Helpathon Masterclass

Wil je zelf een Helpathon leren organiseren en modereren? Het TPI-bureau biedt samen met Meneer de Leeuw in september en november 2020 een gratis online masterclass aan. Er is online les van 10.00-12.00 op 2,9, 16, 23 en 30 september 2020.

Verschillende Helpathon-ervaringsdeskundigen geven de lessen. Naast de gezamenlijke lessen gaan we lezen, luisteren, verbeelden, maar ook uitproberen. Je ervaart hoe het is om te werken en te handelen vanuit een Helpathon-mindset. Om deze masterclass succesvol af te ronden, raden wij aan ongeveer zes uur per week aan tijd te reserveren. Dit is inclusief het meedoen aan de Helpathon die voor 2 en 3 november staat gepland. Inschrijven kan via de website.

Wat is een helpathon?

De Helpathon is, naar analogie van de Hackathon uit de IT-wereld, een verkennende, co-creatieve brainstorm waarin ruimte wordt gemaakt voor innovatie. Toeval organiseren is hierin van belang. Daarom buigt een gemêleerd gezelschap, van experts en juist ook leken, zich in een Helpathon over een concrete hulpvraag van een casus-‘eigenaar’. Het levert concreet resultaat op voor die casus.

Tegelijk leer je algemene lessen. Een Helpathon is bruikbaar voor allerlei complexe thema’s. In het TPI-netwerk worden met de Helpathon onderzoeksvoorstellen omgebouwd naar voorstellen met betere alternatieven zonder proefdieren. Deelnemers aan de gratis masterclass kunnen dit najaar kennis en praktijkervaring opdoen in het organiseren en modereren van een Helpathon van de Transitie Proefdiervrije Innovatie.