Open Space TPI 11 maart

Het TPI-programma groeit!

Beste onderzoeker, arts, financier, beleidsmaker, ondernemer, beoordelaar of andere betrokkene,

Hoe voed jij proefdiervrije innovatie?

Ook benieuwd hoe andere pioniers de Transitie Proefdiervrije Innovatie (TPI) voeden en wat we kunnen leren van andere transities? Kom naar de TPI-netwerkbijeenkomst op 11 maart in Leiden!

Terry, Anne en Bea nodigen jou persoonlijk uit:

Uitnodiging Open Space TPI 11 maart

Hoog tijd om alle transitiepioniers bij elkaar te brengen

Mee dankzij jou is er het afgelopen jaar veel nieuws begonnen rond proefdiervrije innovatie. Het vernieuwingsnetwerk Startups en scaleups zet de eerste stappen op weg naar validatie voor veelbelovende testmethoden. Meer Kennis met Minder Dieren wisselt on tour ervaringen uit. Advanced Therapy Medicinal Products (ATMPs) begint met proefdiervrij denken over regelgeving. Safe harbour gewasbescherming staat in de startblokken om het veld in kaart te brengen. Innovatief Gezondheidsonderzoek heeft een nieuw innovatieprotocol uitgeprobeerd en in een vooruitgangsrapportage beschreven. Het resultaat van Streefbeeld Proefdiervrije Innovatie Neurowetenschappen komt binnenkort naar buiten. En er is nog veel meer...

We komen bijeen in de vorm van een Open Space

We beginnen met een korte plenaire verkenning van wat er gaande is in de verschillende initiatieven en netwerken. Daarna gaan we samen in dialoog over hoe wij proefdiervrije innovatie voeden, hoe proefdiervrije innovatie ons voedt, en wat wij hierin kunnen leren van andere transities.

Betrokkenheid, wijsheid, nieuwsgierigheid van elke deelnemer: dat is de motor van een Open Space. In een Open Space ontwikkelen de deelnemers – na een briefing – zelf ter plekke het programma. Wij organiseren de condities waaronder de motor goed kan draaien en zorgen dat iedereen op passende wijze doorpakt op wat ontstaat.

Let op:

  • Wij scheppen een omgeving waarin iedereen kan werken aan de vragen en onderwerpen die voor hem of haar belangrijk zijn. Een Open Space is niet geschikt voor wie een gecontroleerde en zeer gestructureerde bijeenkomst verwacht of nodig heeft.
  • Als je komt, wees dan aanwezig bij het volledige programma. Zo kun jij werkelijk van betekenis zijn voor de anderen, en zij voor jou.

Denk en doe mee!

Wanneer: maandag 11 maart 2019 van 15:00 tot 20:00 uur

Waar: LUMC Leiden, restaurant Gebouw 2

Begeleiding: Jantine Wijnja en Pepik Henneman

Voorbereiding: Amy Davies, Anne Kienhuis, Bea van Golen, José Andringa, Jantine Wijnja, Marjolein van Driel, Pepik Henneman, Terry Vrijenhoek

Meld je aan via tpi@minez.nl. Vertel daarbij of je vis, vlees of vegetarisch eet en of er dieetwensen zijn.

Je krijgt een week voor aanvang meer informatie over de locatie en de route.

Meer weten?

Mail naar tpi@minez.nl of jantine@meneerdeleeuw.nl of bel Bea van Golen van het TPI-bureau: 06-48588208.