Global Education Hub stimuleert onderwijs proefdiervrije innovaties

TPI Utrecht en PETA UK hebben het initiatief genomen om een Global Education Hub op te richten. Doel van het platform is het wereldwijd stimuleren van het onderwijs in proefdiervrije methoden. Een integratie van deze methoden in onderwijscurricula en cursussen, van de middelbare school tot bijscholingscursussen voor professionals, is nodig om een verschuiving naar proefdiervrij onderzoek als norm te bevorderen.

Mensen uit achttien landen over de hele wereld, verspreid over NGO's, overheidsinstellingen, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de academische wereld, waaronder zowel docenten als studenten, hebben zich aangesloten bij het initiatief. De verschillende achtergronden van de groep weerspiegelen een uitgebreid spectrum aan expertise en perspectieven.

De groep is tot nu toe twee keer bij elkaar geweest, en er zijn werkgroepen opgericht die op korte termijn activiteiten gaan ontwikkelen. De eerstvolgende bijeenkomst van de Global Education Hub is op 20 juni in Utrecht. Heb je belangstelling om deel te nemen, stuur dan een mail naar tpi@uu.nl

Je leest meer over de Global Education Hub op de website van TPI Utrecht (in het Engels).