Thomas Hartung keynote bij ‘De 3Rs and NAMs: all inclusive?’ op 19 juni in Utrecht

Thomas Hartung zal op 19 juni onze 2e keynote spreker zijn op de conferentie ‘De 3Rs and NAMs: all inclusive?. Thomas Hartung is hoogleraar aan o.a. de Johns Hopkins University. TPI, het 3Rs Centre Utrecht, TPI Utrecht en het NCad, organiseren deze conferentie. Het doel van dit event is om het NAM’s netwerk en het 3V’s-Netwerk te verbinden, waarbij we met elkaar verkennen wat de beste route is naar innovatie van op mensen gerichte biomedische en translationele wetenschap.

Hartung heeft vijf academische aanstellingen aan Johns Hopkins en Georgetown University en aan de Universiteit van Konstanz in Duitsland. Hij bekleedt een leerstoel voor Evidence-based Toxicology aan de Bloomberg School of Public Health en is Field Chief Editor van het tijdschrift Frontiers in Artificial Intelligence. Hij leidt ook de Centers for Alternatives to Animal Testing (CAAT) in de VS en Europa en was in de periode 2002-2008 hoofd van het European Centre for Alternative Methods (ECVAM). Hartung biedt een interessant perspectief op proefdiervrije innovatie met betere nauwkeurigheid in translatie naar de mens, ethische voordelen en kosteneffectiviteit door het gebruik van AI, open access en meer.

Registratie voor ‘The 3Rs and NAMs: all inclusive?’

De conferentie vindt plaats in de Jaarbeurs Media Plaza in Utrecht op 19 juni 2024. Het programma is binnenkort te vinden op de eventpagina van de conferentie. Verzeker jezelf alvast van deelname en schrijf je nu in. Deelname kan ook online!

Meer informatie

Transitie Proefdiervrije Innovatie
3Rs Centre Utrecht
TPI Utrecht
Nationaal Comité advies dierproevenbeleid (Ncad)