Hulp voor proefdiervrije startups

Een startup is een jong bedrijf met een vernieuwend idee. TPI steunt startups om de overgang naar proefdiervrije innovatie te versnellen. Bijvoorbeeld met een gids voor startups en een ‘challenge’ voor proefdiervrij onderzoek.

Gids voor Nederlandse proefdiervrije startups

Wat is proefdiervrij innoveren en hoe doe je dat? Een Engelstalige gids, met voorbeelden van 26 bedrijven laat zien hoe dat in de praktijk werkt. 
Lees verder in de Engelstalige gids TPI booklet: 26x better and faster without the use of animals (22 november 2019).

In de Dutch Life Science database kunnen startups in hun profielbeschrijving de woorden ‘animal free testing’ opnemen. Zo kunnen ze makkelijker gevonden worden in deze database van HollandBIO en Health~Holland.

Proefdiervrij Venture Challenge

Digitale 3D-dieren voor anatomielessen in plaats van echte dieren. Dat was de winnende inzending voor de 1e Proefdiervrij Venture Challenge. De 2e is gewonnen door een inzending waarbij met menselijke hartcellen in een kweekschaaltje nieuwe geneesmiddelen en behandelingen kunnen worden ontdekt voor levensbedreigende hartritmestoornissen.

Met deze challenge wil de stichting Proefdiervrij de impact van proefdiervrij onderzoek vergroten en versnellen. Het is een programma van 10 tot 12 weken waarin een proefdiervrije wetenschappelijke doorbraak wordt omgezet in een bedrijfsplan. Teams van onderzoekers krijgen begeleiding om hun idee om te zetten in een succesvolle onderneming.